Geslaagde technische onderdompeling

Chocoladefabriek Natrajacali wil zijn mensen de kans bieden om zich te ontwikkelen in hun job. Het technisch bad van VINTO voor medewerkers die nog te weinig voeling hebben met techniek paste precies in hun straatje.

Sommige operatoren zijn onvoldoende voorbereid op de technische kant van de job’, geeft Nele Vanhecke, hr-medewerker bij Natrajacali Bredene, toe. ‘Ze slagen er niet altijd in om kleine technische problemen zelf op te lossen.’ Productie-operator Randy Haeghaert was een van hen. Natrajacali vond het belangrijk om hem te laten proeven van een aantal workshops praktijkgerichte industriële techniek. Dat deden ze via VINTO.

Proeven van techniek

Het technisch bad is zeer toegankelijk voor operatoren met een beginnende technische kennis en voor mensen met iets meer ervaring. De deelnemers maken aan de hand van workshops kennis met de meest gangbare technische praktijken. Van omgaan met materialen en gereedschappen, riemen en kettingen, lagers,... tot het bouwen van een vliegtuigje waarbij monteren, aansluiten, gestructureerd werken en analytisch denken de revue passeren. Dankzij dit traject krijgen bedrijf en werknemer inzicht in zijn of haar technisch potentieel. Bij aanvang van het traject wordt er gescreend op een aantal basisvaardigheden, zoals technisch en ruimtelijk inzicht. Na afloop krijgt het bedrijf en de medewerker een uitgebreid verslag met concrete opleidingssuggesties.  

Schot in de roos

Voor zowel Randy als Natrajacali was dit technisch bad een geslaagde keuze. ‘Ik vond het een heel interessante opleiding, vooral het stuk over onderhoudsmechanica’, vertelt Randy enthousiast. ‘Ik snap nu beter wat de techniekers doen en kan hun werkzaamheden beter meevolgen.’ Een tevreden Randy die helemaal klaar is om verder opgeleid te worden en efficiëntere interventies te kunnen doen op de lijnen. 

Getuigenis delen.