Doorstromen van operator naar technieker dankzij het Loopbaanfonds

Meer en meer bedrijven organiseren zelf opleidingen die het tekort aan technisch personeel moeten opvangen. Zo investeerde Ter Beke Veurne dankzij het Loopbaanfonds in opleidingen om het tekort aan technisch personeel op te vangen en kreeg de carrière van de betrokken personeelsleden meteen een boost.  

Van alle markten thuis

“Een goede kennis van mechanica, elektriciteit, hydraulica, pneumatica, meet en regeltechniek is belangrijk voor al onze techniekers. Zij werken in een complexe werkomgeving, met veel verschillende soorten lijnen, processen en machines. In een ideale wereld voeren de operatoren de eenvoudige technische taken zelf uit, maar ook daar is nog werk aan de winkel.  Vorig jaar startten 3 operatoren die een geslaagd assessment aflegden een intensief technisch opleidingstraject, op maat gemaakt van onze noden. Zij zitten in een doorstroomtraject van operator tot technieker. De praktische uitvoering van het opleidingstraject was in handen van VINTO.” 

“Enkele maanden later is Mike storingstechnieker geworden, Johan administratief technieker en Mohamed op afroep onderhoudstechnieker en soms storingstechnieker in het weekend. Ze doen het echt goed, vind ik. Dat ze nog stappen moeten zetten spreekt voor zich. Ze hebben alle drie nood aan ervaring, kennis en tijd.”

Opleiding is de sleutel tot succes en de Vinto-opleiding heeft hen de bagage meegegeven die essentieel was om in de technische dienst mee te kunnen draaien” horen we van Charles Van Lerberghe, plant manager Ter Beke Veurne.  

Ook Mike reageert:

“De VINTO opleiding heeft mij heel wat bagage meegegeven om mijn eerste stappen te zetten in onze technische dienst. Nu is het kwestie van de opgedane theoretische en praktische kennis verder te ontwikkelen om de beste technieker in de fabriek te worden!” 

Transitiebudgetten voor functiewijziging

“De vraag naar dit soort opleidingstrajecten stijgt.  Bedrijven die investeren in opleiding nemen hun medewerkers mee in de huidige veranderingen en evoluties. Opleiding vraagt zowel een financiële als een tijdsinvestering op korte termijn, maar op lange termijn zijn de medewerkers dankbaar voor hun persoonlijke groei. Het zijn deze bevlogen medewerkers die met plezier en engagement hun verantwoordelijkheden opnemen en meedenken” bewierookt Charles Van Lerberghe de mogelijkheden die de nieuwe transitiebudgetten voor functiewijziging bieden.

Deze opleidingstrajecten komen dankzij het Loopbaanfonds in aanmerking voor het extra opleidingsbudget van 2500€ voor functiewijziging. Klik hier voor meer informatie.

Getuigenis delen.